Jak snadno přejít na Windows 10

Máte Windows 7, nebo 8 a přemýšlíte zda přejít na nový Windows 10 o kterém se mluví a nevíte co Vám to může přinést a jak to udělat? Tak pro Vás jsme připravili tuto rychlou nápovědu pro každého.

Komu a z jakých verzí Windows funguje upgrade?

Upgrade může provést každý, kdo má legálně a aktivovanou verzi 7 nebo 8.1. Majitelé starších verzí Windows jako Vista, XP nemají právo zdarma na upgrade na novou verzi 10. Bezplatný upgrade na Windows 10 je od Microsoftu časově omezen, tak je vhodné využít času, kdy je tento přechod zdarma a snadný. Tak doporučujeme neváhat a upgrade si udělat v čas.

Jak přejít na Windows 10

Přechod na novou verzi je možný dvěmi cestami

První možnost: nová čistá instalace

Zde je cesta smazat stávající systém a provést úplně novou a čistou instalaci. Postupuje se podobně jako při každé instalaci operačního systému, obstaráte si instalační DVD systému a instalujete při starování počítače.

Druhá možnost: upgrade ze stávajícího systému

Pokud máte operační systém Windows 7 nebo 8 a chcete si uchovat veškeré nastavení a aplikace, a nechcete si vše instalovat a nastavovat znovu, tak pro Vás je určen tento upgrade. Měli byste snadno a rychle provést přechod na novou verzi a pracovat jako dříve se všemi výhodami nové verze. Před upgradem na novou verzi vždy doporučujeme provést všechny aktualizace, které stávající systém nabízí.

Možnost online upgrade Windows 10

Zde jen snadno v rámci aktualizací využijete nabízenou možnost přechodu na Windows 10. Dáte stahovat tuto aktualizaci a poté zvolíte provedení instalace. Tato možnost je na první pohled snažší, ale přináší problém, že se stane nějaká chyba při stahování nebo instalaci a musíte po internetu třeba i vícekrát stahovat cca 3 až 4GB soubor dle verze systému, což může být časově náročnější - podle rychlosti Vašeho internetového připojení.

Doporučený offline upgrade na Windows 10

Zde si předem stáhněte isntalační DVD a pak ve Windows dáte instalovat a instalace probíhá podobně, jako když dáte online instalaci z aktualizace, ale zde nenastane problém se stažením souboru a zde je přechod snažší na první pokus.

Odkazy na offline upgrade Windows 10

Zde máte odkazy, kde si snadno stáhnete instalační DVD:

Česká verze

Anglická verze

Je nezbytně nutné upgradovat z běžícího systému (W7/W8.1), nelze rovnou při upgradu provést čistou instalaci.

Jak je to s aktivací nové verze

Pokud jste povedli upgrade z legálně koupené verze operačního systému, tak by se měla nová aktivace provést automaticky po Internetu. Pokud by se aktivace z nějakého důvodu nepovedla, tak doporučujeme provést aktivaci Windows na aktivační telefonní lice Microsoftu číslo: (+420) 225 990 844 nebo 800 100 074.

Co Vás může čekat po spuštění nové verze Windows 10

Upgrade je převážně vždy bez problémů a není nutné nic nastavovat a můžete PC ihned používat bez omezení. Občas je problém třeba pokud jste používali starší verzi antivirového programu, která není podporovaná Windows 10, tak musíte provést aktualizaci i antivirového programu a stáhnout aktuální verzi, která bude podporovat i Windows 10. Samozřejmě počítejte s tím, že se nastaví nové pozadí, výchozí zvuková zařízení... Tak si pak budete muset znova nastavit Váš obrázek na pozadí, případně vybrat výchozí zvukový výstup, pokud jich máte více.

Upgrade na Windows 10 je snadný a zdarma po omezenou dobu kterou určí Microsoft, tak neváhejte a přejděte zdarma na novou verzi, nebo, pokud si na to sami netroufáte, tak Vám rádi přeinstalaci uděláme.

Netfox s.r.o.

Hartigova 65, dříve Koněvova
130 00 Praha 3 - Žižkov
IČ: 275 740 32
DIČ: CZ27574032

Kontaktujte nás

Provozní doba:
PO - PÁ 9:00 - 17:00
Telefonní číslo: +420 774 600 756
Email: obchod@netfox.cz

Společnost zapsána v obchodním rejstříku Městským soudem v Praze oddíl C vložka 116806. ID datové schránky: xchpznz.
Bankovní spojení : 2405638001/5500 - Raiffeisenbank a.s.